TransIP-netwerk offline door "zeer hevige DDoS-aanvallen"

18 maart, 2014 (21:16)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Hostingprovider TransIP is dinsdagavond getroffen door een grootschalige DDoS-aanval. De eigen website, het controlepaneel en veel van de diensten, waaronder webhosting, virtual private servers (VPS) en de nameservers (DNS), zijn vanaf iets na zevenen vanavond niet of slecht bereikbaar.

Volgens een bericht op de website van de provider, die vanaf ongeveer 21:10 weer enigszins te benaderen is, ondervindt het bedrijf "al enige tijd zeer hevige DDoS-aanvallen". Dat doet denken aan een incident van vorig jaar, waarbij TransIP van 24 maart tot tenminste 7 april last had van steeds heviger wordende aanvallen.

Update (woensdag, 10:10): In een "DDoS update" schrijft TransIP woensdag dat het te maken had met "grootschalige en zeer complexe DDoS-aanvallen" waarbij "enorme hoeveelheden verkeer" van meer dan 38Gb/s gemeten werden.
Update (00:12): Rond 23:15 meldde TransIP op Twitter dat alle diensten "weer volledig stabiel [zijn]. Uiteraard blijven wij gedurende gehele nacht standby". Al het verkeer naar de website wordt nog steeds omgeleid via het content delivery network (CDN) van CloudFlare.
Update (22:05): TransIP leidt verkeer naar de eigen website momenteel om via servers van CloudFlare, een Amerikaans bedrijf dat onder meer bescherming biedt tegen DDoS-aanvallen. Het klantenpaneel is inmiddels ook bereikbaar, maar de hostingprovider geeft aan dat het "nog steeds hard aan het werk [is] om de DDoS aanval volledig af te wenden".

Ook de website van het Network Operations Center (NOC), waar klanten op de hoogte gehouden worden van storingen, was enige tijd niet beschikbaar. Dat hoeft overigens geen direct gevolg van de aanval te zijn. Tijdens een grote storing zoals deze gaan veel klanten op zoek gaan naar informatie. Hierdoor is de website, die bij Amazon Web Services in Ierland is ondergebracht, mogelijk overbelast geraakt.

Een DDoS-aanval komt nooit gelegen, maar de timing is voor TransIP, dat in 2003 op een zolderkamer gestart werd, extra ongelukkig, aangezien het bedrijf momenteel elf weken lang uitbundig haar elfde verjaardag viert.

Klanten worden via Twitter en de NOC-website op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Reacties worden direct gepubliceerd. We vertrouwen er dan ook op dat je reactie relevant is, geen reclame-uitingen bevat, en de algemeen geldende fatsoensregels niet overschrijdt. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verzenden
RSS feed
Over deze blog

Op dit weblog schrijven we regelmatig over nieuws en trends rondom (web)hosting, website-ontwikkeling en technologie.

Archief
Bijdrage leveren?

We verwelkomen bijdragen van gast-auteurs. Heb je een voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.