Blogarchief: mei 2014

Nieuw-Zeelandse hostingprovider 24/7 Hosting met de noorderzon vertrokken

23 mei, 2014 (22:54)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

De Nieuw-Zeelandse budgethostingprovider 24/7 Hosting heeft haar klanten plotsklaps in de steek gelaten. In de afgelopen weken is onder meer het 0800-telefoonnummer geannuleerd, en heeft het bedrijf, dat aan meer dan 6,000 websites onderdak biedt, klanten de toegang tot belangrijke dienstonderdelen ontzegd.

24/7 Hosting

Dat schrijft de Web Hosting Industry Review (WHIR) vandaag op basis van een bericht van de lokale nieuwszender 3News. Klanten zijn door de hoster nergens over geïnformeerd, vangen bot bij hun pogingen om contact op te nemen, en merken dat langzaamaan steeds meer websites op zwart gaan.

Lees verder

Telecompaper: 10% Nederlanders heeft domeinnaam, 6% neemt webhosting af

20 mei, 2014 (17:10)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 13% van de 30.000 respondenten tegenwoordig een eigen website heeft, 10% eigenaar is van een domeinnaam, en 6% een webhostingpakket afneemt. Gemiddeld nemen klanten van XS4ALL en Vodafone de meeste extra online diensten af, ten opzichte van andere providers.

Dat schrijft Telecompaper vandaag in een samenvattend nieuwsbericht. Het bedrijf onderzocht welke online diensten Nederlandse huishoudens naast hun internetverbinding nog meer afnemen, en schakelde hiervoor het eigen Consumer Panel in. Vooral online muziekdiensten bleken in populariteit te zijn gestegen, van omgerekend 800.000 consumenten vorig jaar tot 910.000 in het eerste kwartaal van 2014.

Lees verder

Na debacle Hostdeal.eu start eigenaar direct nieuw hostingbedrijf

20 mei, 2014 (10:30)
Rob (Hosting in Nederland)
10 reacties

In de Facebookgroep van Hostdeal.eu-gedupeerden is een sterk gerucht opgedoken dat de voormalig eigenaar van het recent gestaakte hostingbedrijf alweer een nieuwe entiteit heeft opgestart, VPS Markt genaamd. Wederom wordt gebruik gemaakt van een virtueel adres en is het bedrijf enkel in het Verenigd Koninkrijk als zodanig ingeschreven, maar richt het zich op de Nederlandstalige markt.

VPS Markt

Uit het bedrijfsregister van Companies House blijkt dat VPS Markt Limited op 7 mei jl. is opgericht, een dag nadat duidelijk werd dat de activiteiten van Hostdeal.eu gestaakt zouden worden. Op 18 mei werd de (voormalig) eigenaar van Hostdeal.eu als directeur aangesteld, maar 2 dagen later werd dit alweer ingetrokken. Sinds vandaag staat het bedrijf officieel op naam van ene "Sam Dodds".

Update (12:51): In een bericht afkomstig van VPS Markt, dat ons zowel via anonieme bron als in een reactie onderaan dit bericht bereikte, wordt beweerd dat de voormalig eigenaar van Hostdeal.eu mede-directeur was bij VPS Markt, maar vanwege zijn "gevaar [...] voor zowel de reputatie van VPS Markt als de dagdagelijkse werking hiervan" uit zijn functie is ontzet. Het bedrijf zou nu geleid worden door de eerder genoemde Sam Dodds.

Volgens de anonieme bron beweert VPS Markt — dat zich in een telefonisch interview met De Stentor voordoet als multi-national met kantoren in Engeland, België en binnenkort ook Nederland — in ruil voor aandelen een aantal servers van Hostdeal.eu te hebben overgenomen. Aan een inschrijving bij de Kamer van Koophandel zou "worden gewerkt".

Gezien de vergelijkbare opzet van de twee bedrijven, en de moeite die gedaan is om de bedrijfsidentiteit verborgen te houden, komt dit verhaal over als pure fictie.

Oud-klanten van het opgeheven Hostdeal.eu beraden zich nog altijd op (juridische) acties.

Lees verder

Storing in trans-Atlantische verbinding Telia veroorzaakt connectiviteitsproblemen

19 mei, 2014 (22:48)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Internetgebruikers in Europa en de Verenigde Staten ondervinden vanavond hinder van wat mogelijk een breuk is in een trans-Atlantische glaskabel. Vermoedelijk gaat het om een kabel van telecombedrijf Telia. Door de storing zijn veel websites en andere internetdiensten zoals Netflix slecht bereikbaar. (English below)

TeliaSonera

Hosting- en internet service-providers, waaronder CloudFlare, proberen om de breuk heen te werken door netwerkverkeer via andere kabels dan die van Telia te laten verlopen. Dit zorgt echter voor extra drukte op deze verbindingen, waardoor ook deze verstopt kunnen raken, en zo verdere vertraging van het internet ontstaat.

Update (0:24): TeliaSonera heeft via Twitter laten weten dat er geen sprake is van een kabelbreuk. In plaats daarvan betreft het "een geplande update die mis ging". De problemen begonnen maandagavond rond 22:00 (Nederlandse tijd), en zouden een uur later, rond 23:00, zijn verholpen.

Lees verder

CloudVPS lanceert eerste publieke OpenStack cloudplatform van Nederland

19 mei, 2014 (14:29)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

De Rotterdamse hostingprovider CloudVPS heeft vanmiddag haar op OpenStack gebaseerde cloudplatform gelanceerd. De reeds bestaande Object Store, een opslagdienst vergelijkbaar met de populaire Simple Storage Service (S3) van Amazon, is uitgebreid met CloudVPS Compute, een cloud server platform waarop virtuele servers en netwerken kunnen worden aangemaakt.

CloudVPS OpenStack Cloud

CloudVPS (voorheen XLS Hosting) gaat hiermee de concurrentie aan met grote Amerikaanse cloudproviders als Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, RackSpace en het Google Cloud Platform. Eén van de voordelen van een Nederlandse cloud, zoals het bedrijf ook bij de lancering van haar Object Store aangaf, is dat buitenlandse overheden geen toegang tot opgeslagen gegevens kunnen verkrijgen.

Het platform bevond zich sinds november in de beta-fase. Klanten konden zich aanmelden om het systeem gratis te proberen. Ook nu Compute gelanceerd is, kan het een week lang vrijblijvend getest worden.

Lees verder

« Oudere berichten
RSS feed
Over deze blog

Op dit weblog schrijven we regelmatig over nieuws en trends rondom (web)hosting, website-ontwikkeling en technologie.

Archief
Bijdrage leveren?

We verwelkomen bijdragen van gast-auteurs. Heb je een voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.