Blogarchief: juni 2014

België wereldwijd koploper in IPv6-adoptie, Nederland blijft buiten top 10

26 juni, 2014 (20:36)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Het gebruik van IPv6 neemt wereldwijd gestaag toe, met name dankzij de groei in Europa, Noord-Amerika en Azië. Opvallend is dat België de lijst van landen met het meeste IPv6-verkeer aanvoert, gevolgd door Zwitserland, Duitsland en Luxemburg. Nederland is daarentegen niet in de top 10 terug te vinden, en lijkt daarmee flink achter te lopen op andere Europese landen.

De gegevens komen uit een kwartaalrapport (PDF) van Akamai, 's werelds grootste content delivery network (CDN). Het bedrijf analyseert het volume van verkeer dat via IPv6 verloopt, evenals de internetsnelheid van eindgebruikers en de oorsprong van internetverkeer dat samenhangt met cyberaanvallen.

Lees verder

Nominet maakt registratie .uk-domeinnamen mogelijk

12 juni, 2014 (16:13)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Nominet UK, de organisatie die het Britse .uk-domein beheert, en voorheen alleen registratie onder tweedeleveldomeinen als .co.uk en .org.uk toestond, heeft dinsdag het topleveldomein .uk vrijgegeven. Wie reeds eigenaar is van een tweedeleveldomeinnaam, krijgt vijf jaar de tijd om de .uk-variant te claimen.

Nominet UK

De .uk-extensie zal de bestaande tweedeleveldomeinen, waarvan er ruim tien miljoen geregistreerd zijn, niet gaan vervangen. Een stormloop op de nieuwe extensie zal ook niet plaatsvinden, omdat de eigenaren van de equivalente tweedeleveldomeinen allereerst het recht hebben om de .uk-variant te registreren.

Lees verder

« Geen oudere berichten
RSS feed
Over deze blog

Op dit weblog schrijven we regelmatig over nieuws en trends rondom (web)hosting, website-ontwikkeling en technologie.

Archief
Bijdrage leveren?

We verwelkomen bijdragen van gast-auteurs. Heb je een voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.