SIDN wordt service provider voor Arubaans topleveldomein .aw

9 maart, 2014 (12:35)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

De Stichting Internet Domeinregistratie Nederland (SIDN), verantwoordelijk voor het functioneren van het .nl domein, is een samenwerking aangegaan met SETAR, de Arubaanse telecomoperator die tevens het lokale topleveldomein .aw beheert. Op 1 maart jl. heeft SIDN de infrastructuur opgeleverd waarmee SETAR het registratieproces en beheer van het .aw domein kan professionaliseren.

Servicio di Telecomunicacion di Aruba (SETAR)

SIDN is daarmee registry service provider geworden van het Arubaanse topleveldomein. De overeenkomst heeft in eerste instantie een looptijd van vijf jaar, schreef de stichting woensdag in een persbericht.

SETAR heeft het .aw domein sinds 1995 in beheer, maar vanwege de sterk toegenomen vraag in de afgelopen jaren, groeide de behoefte om het bestaande registratiesysteem te vervangen. De keuze viel op SIDN vanwege de expertise die de stichting heeft opgebouwd tijdens de 15 jaar dat zij het .nl domein beheert.

Alle bestaande .aw-domeinnamen zijn reeds naar het nieuwe registratiesysteem gemigreerd, en nieuwe registraties worden voortaan door de systemen van SIDN behandeld. Registratie van een .aw-domeinnaam is onveranderd beperkt tot bedrijven en organisaties die op Aruba geregistreerd zijn.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Reacties worden direct gepubliceerd. We vertrouwen er dan ook op dat je reactie relevant is, geen reclame-uitingen bevat, en de algemeen geldende fatsoensregels niet overschrijdt. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verzenden
RSS feed
Over deze blog

Op dit weblog schrijven we regelmatig over nieuws en trends rondom (web)hosting, website-ontwikkeling en technologie.

Archief
Bijdrage leveren?

We verwelkomen bijdragen van gast-auteurs. Heb je een voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.