Rustige 1 april onder (Nederlandse) hostingbedrijven

1 april, 2014 (23:25)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Er is dit jaar weinig animo voor 1 april-grappen in de Nederlandse hostingsector. Alleen TransIP, dat nog steeds haar tienjarig bestaan viert, pakte uit met de introductie van KeenOS. Het "NextGen-besturingssysteem" is een week lang gratis voor iedere VPS-klant vanuit het controlepaneel beschikbaar.

In feite is KeenOS, dat via de "console" in het controlepaneel te benaderen is, geen besturingsysteem maar een adaptatie van het klassieke platformspel Commander Keen uit 1990. Met behulp van de melonJS game engine werd het vorig jaar door Joe Anzalone naar HTML5 omgezet, onder de naam HTML5 Keen. Met de pijltjestoetsen, spatiebalk en "x"-knop kan het spel gespeeld worden.

Wie geen klant is van TransIP, kan "KeenOS" alsnog via het demo-account spelen.

QR-code op dak datacenter Previder

Vermoedelijk is de "grootste QR-code van Europa" op het datacenter van Previder echter ook een 1 april-grap. Volgens het persbericht hebben enkele werknemers van het bedrijf hun vrije tijd opgeofferd om de QR-code van vijftig bij vijftig meter met "honderden liters witte en zwarte verf" op het platte dak aan te brengen.

Previder zou "iets creatiefs" hebben willen doen met het lege dak. Met het oog op "de aanstaande heropening van het vliegveld Twente", werd gekozen voor een QR-code, die "vanuit een vliegtuig te scannen is". "Waarschijnlijk is de code zelfs vanuit de ruimte zichtbaar", zo concludeert het persbericht vandaag.

Elders op het internet

Google pakt ieder jaar groots uit op 1 april, vaak met meerdere acties tegelijkertijd. De meest geavanceerde dit jaar is de Pokémon Challenge, die Pokémon-tracking functionaliteit aan Google Maps toevoegt. Verder is emoji vandaag als extra taal beschikbaar in Google Translate, en werd de "Auto Awesome"-functionaliteit in Google+ verrijkt met een photobombing-optie, waarbij een grote rol voor David Hasselhoff is weggelegd.

De Britse technologiewebsite The Register meldt dat de National Security Agency (NSA) van plan is om eenieders data vrij te geven, en daarbij een reeks clouddiensten aan zal bieden. "Waarom zou je providers betalen om je gegevens op te slaan en te analyseren? Wij hebben dat immers al gedaan!", klinkt het motto.

Moeilijk opvallen

Het is niet alleen lastig om een goede 1 april-grap te bedenken — ook dit jaar passeren weer veel flauwe grappen de revue — met al die grote bedrijven die veel tijd en geld in een ludieke actie stoppen, is het ook nog eens ontzettend moeilijk om op te vallen bij het grote publiek, ook al heb je werkelijk iets leuks bedacht.

Misschien verklaart dat waarom de (Nederlandse) hostingbedrijven niet zo happig zijn op de 1 april-traditie. Toch toont TransIP met de knipoog naar Billy Blaze (Commander Keen) aan dat een grap of actie niet per se ingewikkeld of uitgebreid hoeft te zijn om op kleinere schaal — onder de eigen klanten — te slagen.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Reacties worden direct gepubliceerd. We vertrouwen er dan ook op dat je reactie relevant is, geen reclame-uitingen bevat, en de algemeen geldende fatsoensregels niet overschrijdt. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verzenden
RSS feed
Over deze blog

Op dit weblog schrijven we regelmatig over nieuws en trends rondom (web)hosting, website-ontwikkeling en technologie.

Archief
Bijdrage leveren?

We verwelkomen bijdragen van gast-auteurs. Heb je een voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.