Nieuw-Zeelandse hostingprovider 24/7 Hosting met de noorderzon vertrokken

23 mei, 2014 (22:54)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

De Nieuw-Zeelandse budgethostingprovider 24/7 Hosting heeft haar klanten plotsklaps in de steek gelaten. In de afgelopen weken is onder meer het 0800-telefoonnummer geannuleerd, en heeft het bedrijf, dat aan meer dan 6,000 websites onderdak biedt, klanten de toegang tot belangrijke dienstonderdelen ontzegd.

24/7 Hosting

Dat schrijft de Web Hosting Industry Review (WHIR) vandaag op basis van een bericht van de lokale nieuwszender 3News. Klanten zijn door de hoster nergens over geïnformeerd, vangen bot bij hun pogingen om contact op te nemen, en merken dat langzaamaan steeds meer websites op zwart gaan.

24/7 Hosting is een doorverkoper van hostingdiensten, waaronder serverruimte en domeinregistraties. Eén van hun grootste leveranciers, Voyager, geeft aan dat de provider al enkele rekeningen niet betaald heeft, en verwacht dat het niet lang meer zal duren voor de stekker volledig uit de diensten wordt getrokken.

Klanten lopen het risico hun gegevens en zelfs domeinnamen kwijt te raken, omdat deze verlengd noch wegverhuisd kunnen worden — zaken waarbij de toestemming van 24/7 Hosting nodig is.

De gelijkenissen met de recente problemen bij Hostdeal.eu zijn opvallend. Ook bij die provider moesten klanten zich haasten om hun gegevens veilig te stellen, nadat het bedrijf plotseling en zonder aankondiging de diensten staakte. Binnen enkele dagen startte de eigenaar echter weer een nieuwe hostingdienst.

Beide bedrijven verscholen zich achter postbussen, boden diensten aan tegen bodemprijzen, en deden zich in hun communicatie vaak groter en professioneler voor dan ze feitelijk waren. Klanten valt dan ook weinig te verwijten. Bovendien zijn dit zeldzame gevallen, en kunnen ook providers met een duidelijke identiteit op de fles gaan. Desalniettemin loont het de moeite om je goed in een provider te verdiepen alvorens je klant wordt.

Reacties (0)

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Reageren

Reacties worden direct gepubliceerd. We vertrouwen er dan ook op dat je reactie relevant is, geen reclame-uitingen bevat, en de algemeen geldende fatsoensregels niet overschrijdt. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verzenden
RSS feed
Over deze blog

Op dit weblog schrijven we regelmatig over nieuws en trends rondom (web)hosting, website-ontwikkeling en technologie.

Archief
Bijdrage leveren?

We verwelkomen bijdragen van gast-auteurs. Heb je een voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.