Na debacle Hostdeal.eu start eigenaar direct nieuw hostingbedrijf

20 mei, 2014 (10:30)
Rob (Hosting in Nederland)
10 reacties

In de Facebookgroep van Hostdeal.eu-gedupeerden is een sterk gerucht opgedoken dat de voormalig eigenaar van het recent gestaakte hostingbedrijf alweer een nieuwe entiteit heeft opgestart, VPS Markt genaamd. Wederom wordt gebruik gemaakt van een virtueel adres en is het bedrijf enkel in het Verenigd Koninkrijk als zodanig ingeschreven, maar richt het zich op de Nederlandstalige markt.

VPS Markt

Uit het bedrijfsregister van Companies House blijkt dat VPS Markt Limited op 7 mei jl. is opgericht, een dag nadat duidelijk werd dat de activiteiten van Hostdeal.eu gestaakt zouden worden. Op 18 mei werd de (voormalig) eigenaar van Hostdeal.eu als directeur aangesteld, maar 2 dagen later werd dit alweer ingetrokken. Sinds vandaag staat het bedrijf officieel op naam van ene "Sam Dodds".

Update (12:51): In een bericht afkomstig van VPS Markt, dat ons zowel via anonieme bron als in een reactie onderaan dit bericht bereikte, wordt beweerd dat de voormalig eigenaar van Hostdeal.eu mede-directeur was bij VPS Markt, maar vanwege zijn "gevaar [...] voor zowel de reputatie van VPS Markt als de dagdagelijkse werking hiervan" uit zijn functie is ontzet. Het bedrijf zou nu geleid worden door de eerder genoemde Sam Dodds.

Volgens de anonieme bron beweert VPS Markt — dat zich in een telefonisch interview met De Stentor voordoet als multi-national met kantoren in Engeland, België en binnenkort ook Nederland — in ruil voor aandelen een aantal servers van Hostdeal.eu te hebben overgenomen. Aan een inschrijving bij de Kamer van Koophandel zou "worden gewerkt".

Gezien de vergelijkbare opzet van de twee bedrijven, en de moeite die gedaan is om de bedrijfsidentiteit verborgen te houden, komt dit verhaal over als pure fictie.

Oud-klanten van het opgeheven Hostdeal.eu beraden zich nog altijd op (juridische) acties.

De domeinnaam vpsmarkt.eu staat op weer een andere naam: "Richard Maere". Ook voor Hostdeal.eu werden regelmatig vreemde, mogelijk verzonnen namen gebruikt, zowel in officiële papieren als in contact met klanten, waardoor het bedrijf veel groter leek dan de eenmanszaak die het in feite was.

Ook vpsmarkt.nl en vpsmarkt.be zijn voor dezelfde website actief. De Belgische naam is geregistreerd door ene "Theofiel Deslaeger" van VPS Markt Limited, voor de Nederlandse naam wordt gebruik gemaakt van een Amerikaanse privacy-dienst, die de gegevens van de feitelijke registrant verhult.

Veel klanten van Hostdeal.eu moesten zich na 6 mei haasten om hun websites, e-mail en andere gegevens veilig te stellen, nadat Hetzner, de Duitse hostingprovider waar Hostdeal.eu enkele van haar servers onderbracht, de stekker uit de aan Hostdeal.eu geleverde diensten trok, naar verluid vanwege een onbetaalde rekening. Binnen enkele weken ging ook alle andere servers offline.

Waar VPS Markt haar eigen website momenteel onderbrengt, is niet helemaal duidelijk: het bedrijf schuilt achter de cloudproxy-dienst CloudFlare, die het feitelijke IP-adres afschermt. Het IP-adres (195.154.174.8) van het klantenpaneel (secure.vpsmarkt.eu) is echter eigendom van het Franse Iliad datacenter. Mogelijk zijn de diensten ondergebracht bij één van de (goedkopere) Franse hostingproviders Online.net of OVH.

Op Hosting in Nederland zullen de diensten van VPS Markt niet verschijnen: alleen bedrijven met een Nederlands vestigingsadres en een geldige inschrijving bij de Kamer van Koophandel worden opgenomen.

Gerelateerde pagina: VPS vergelijken

Reacties (10)

20 mei, 2014, 10:46
Cees

Joey Vanschoor is gewetenloos. Hij heeft honderden klanten in de kou laten staan met het hele Hostdeal-debacle om vervolgens doodleuk opnieuw te beginnen. De schade loopt in de duizenden euro's, maar dat interesseert mijnheer helemaal niets!

20 mei, 2014, 12:45
Piet Rycken

Persmededeling vanaf VPS Markt zonet ontvangen in mijn mailbox: Geachte,

Heden werden wij overrompeld van mails over o.a. het failliete Hostdeal die geleid werd door J.V. Hieruit hebben wij afgeleid dat de heer J.V., die tot op heden de functie van Co-Director bij VPS Markt uitoefende, een gevaar vormt voor zowel de reputatie van VPS Markt als de dagdagelijkse werking hiervan. Vandaar werd vandaag 20 mei 2014 omstreeks 11u10 unaniem besloten (4 aanwezigen, 2 afwezigen) dat de heer J.V. met dringende reden wordt ontheven van zijn functie binnen VPS Markt Limited. De heer Sam Dodds zal vanaf heden de volledige leiding, in afwachting van een nieuwe Co-Director, overnemen.

Een officiële nota van deze meeting werd neergelegd te C.H. London.

Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd,

Met vriendelijke groet,

VPS Markt Limited

20 mei, 2014, 16:57
Jos

Jaja, en dat moeten we geloven? Het lijkt er eerder op dat er vanwege alle aandacht (hoe naief blijkt hij te zijn?) snel een reactie verzonnen is. In ieder geval is vandaag nog ingeschreven bij ISPgids.com met 1 fulltime medewerker en met als contact adres joey@vpsmarkt.eu. En de uitreksel van de Engelse kvk vermeld 1 aandeelhouder, Joey Vanschoor. Ik vrees voor dat mannetje dat ie er niet mee weg komt. Ondertussen zal hij wel aan het broeden zijn op een nieuw bedrijf wat minder goed te linken is met hem. En dan verdwijnt deze VPSmarkt.eu weer net zo gemakkelijk als het gekomen is.

22 juli, 2014, 3:53
Anoniem

En.. sinds enkele uren is dit artikel op hostinginnederland.nl (zoals de meeste pagina's waarin te lezen valt wat Joey heeft uitgevreten) NIET meer te vinden via google. Mijnheer Verschoor is deze maandag-avond ijverig bezig geweest om aan google te vragen om de zoekresultaten voor "joey vanschoor" en dergelijke te wissen (aldus google overigens). Ook op diverse klanten-ervarings sites zijn de negatieve gebruikers-ervaringen sinds mei 2014 over hostdeal.eu plotseling volledig WEG.

Ook de inzet van zijn oplicht-praktijken is nu verhoogd: Meneer verkoopt nu "IT Wholesale Accounts" vanaf 125 euro deposit via hostdeal.eu (wederom met het gestolen logo van Dhr. Vuurpijl en die arme man kan waarschijnlijk weer de link van hostdeal.nl naar zijn nieuwe merk weer ongedaan maken).

Nu ga ik echt werk ervan maken EN zorgen dat internet meneer Joey NOOOOOIT meer vergeet.

22 juli, 2014, 15:19

Het artikel is voor mij nog steeds vindbaar in de zoekresultaten. Google geeft voor elke zoekopdracht waarvan zij vermoeden dat er een persoonlijke naam in verwerkt is, aan dat er mogelijk(!) resultaten zijn "verwijderd op grond van Europese wetgeving inzake gegevensbescherming". Het betekent echter niet per se dat dit werkelijk het geval is.

Ik heb enkele eerdere (anonieme) reacties verwijderd, omdat dit blog niet het podium is om persoonlijke gegevens van wie dan ook te verspreiden. Gedupeerden die een klacht in willen dienen tegen Hostdeal LTD, kunnen zich wenden tot de relevante instanties in het Verenigd Koninkrijk: https://www.gov.uk/complain-about-a-limited-company

22 juli, 2014, 16:33
M

Het vorige hosting-bedrijf van Joey Vanschoor heette youhosted.eu.

De laatste pagina op 't archief is van 27 november 2012 (ik en anderen zeiden al dat hij in december 2012 hetzelfde grapje heeft uitgehaald) en hier staat de AV: https://web.archive.org/.../http://www.youhosted.eu/av/

Uit deze AV lees ik: "Onder Youhosted wordt verstaan: Youhosted, Iepersestraat 153A/2, 8800 Roeselare ingeschreven bij de centrale kruispuntenbank onder ondernemingsnummer 0826.630.634."

Dus even opzoeken 0826.630.634: http://www.unizo.be/uwzaakleiden/graydon_zoek.jsp... en tada: Detail VANSCHOOR JOEY Ondernemingsnummer: BE0826630634 Aan btw onderworpen Adres: IEPERSESTRAAT 153/A2 - 8800 ROESELARE Juridische vorm: Eénmanszaak Activiteiten: Detailhandel in computers, randapparatuur en software in gespecialiseerde winkels; Computerconsultancy-activiteiten; Overige diensten op het gebied van informatietechnologie en computer; Gegevensverwerking, webhosting en aanverwante activiteiten; Webportalen; Detailhandel in telecommunicatieapparatuur in gespecialiseerde winkels; Overige diensten op het gebied van informatietechnologie en computer

(PS: dit is geen persoonlijke informatie, gewoon publiekelijk in te zien, daarom staan er ook de links bij).

http://www.webhostingtalk.nl/.../177499-escalatie... " 14/01/13 18:15 Dennis22: ...Mijn huidige hosting service Youhosted.eu is met de noorderzon vetrokken met alle gevolgen van dien..."

https://www.tik.be/forum/viewtopic.php?f=79&p=190539#p190538 "by dwsofie on Mon 11 Feb 2013 20:28 ..... Zo werd ik ook al bedrogen, door bij Youhosted.eu een hostingpakket te bestellen. Na een paar maand verdwenen die plots van de aardbol. Facebook account gedelete, Twitter account weg en al mijn sites offline. Ik had veel zin om de eigenaar voor de rechtbank te dagen, maar het ging om slechts zo'n klein bedrag..."

1 november, 2015, 14:16
P

zoals Jos voorspelde: "Ondertussen zal hij wel aan het broeden zijn op een nieuw bedrijf wat minder goed te linken is met hem." Zo heeft hij 14 september 2015 dan maar de naam van zijn vriendin Cindy Algoet gebruikt voor de registratie van foundit.eu, foundit.be, foundit.vlaanderen en found.hosting (mogelijk nog anderen). Tevens wordt deze naam gebruikt voor de huidige advertenties op sites zoals sitedeals.nl en volgens haar linkedin profiel is zij de CAO van FoundIT bvba

FoundIT bvba is opgericht op 8 september 2015 en de zaakvoerder staat op Joey Vanschoor: http://kbopub.economie.fgov.be/kbopub/toonondernemingps.html?ondernemingsnummer=636928427 Volgens zijn ge-update linkedin profiel is Joey ook de CEO

Uiteraard pikten de gedupeerden van zijn vorige 2 bedrijven dit niet en kreeg ook de journalistiek al snel lucht van het verhaal. Hierop reageerde hij tegen ispam.nl zoals we van hem inmiddels gewend zijn: "Na het stellen van vragen over zijn nieuw bedrijf, eist Vanschoor via zijn advocaat dat wij niet meer over hem of zijn nieuwe bedrijf schrijven én alle oude berichten over hem verwijderen." https://www.ispam.nl/archives/54403/hostdeal-eigenaar-start-weer-een-hostingbedrijf-en-stuurt-advocaat-op-ispam-nl-af/

10 december, 2015, 11:12
R

http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-de-haan/twintiger-strijkt-60-000-euro-op-via-complexe-simkaartfraude-a2549441/

23 januari, 2018, 9:44
GK

Found IT Failliet op 8/01, Found Com opgericht en het gaat door..

2 november, 2022, 11:43
AN

Ook Foundcom is fraudeleus failliet, en gaat verder in een andere firma.

Reageren

Reacties worden direct gepubliceerd. We vertrouwen er dan ook op dat je reactie relevant is, geen reclame-uitingen bevat, en de algemeen geldende fatsoensregels niet overschrijdt. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Verzenden
RSS feed
Over deze blog

Op dit weblog schrijven we regelmatig over nieuws en trends rondom (web)hosting, website-ontwikkeling en technologie.

Archief
Bijdrage leveren?

We verwelkomen bijdragen van gast-auteurs. Heb je een voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.