Blog

België wereldwijd koploper in IPv6-adoptie, Nederland blijft buiten top 10

26 juni, 2014 (20:36)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Het gebruik van IPv6 neemt wereldwijd gestaag toe, met name dankzij de groei in Europa, Noord-Amerika en Azië. Opvallend is dat België de lijst van landen met het meeste IPv6-verkeer aanvoert, gevolgd door Zwitserland, Duitsland en Luxemburg. Nederland is daarentegen niet in de top 10 terug te vinden, en lijkt daarmee flink achter te lopen op andere Europese landen.

De gegevens komen uit een kwartaalrapport (PDF) van Akamai, 's werelds grootste content delivery network (CDN). Het bedrijf analyseert het volume van verkeer dat via IPv6 verloopt, evenals de internetsnelheid van eindgebruikers en de oorsprong van internetverkeer dat samenhangt met cyberaanvallen.

Lees verder

Nominet maakt registratie .uk-domeinnamen mogelijk

12 juni, 2014 (16:13)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Nominet UK, de organisatie die het Britse .uk-domein beheert, en voorheen alleen registratie onder tweedeleveldomeinen als .co.uk en .org.uk toestond, heeft dinsdag het topleveldomein .uk vrijgegeven. Wie reeds eigenaar is van een tweedeleveldomeinnaam, krijgt vijf jaar de tijd om de .uk-variant te claimen.

Nominet UK

De .uk-extensie zal de bestaande tweedeleveldomeinen, waarvan er ruim tien miljoen geregistreerd zijn, niet gaan vervangen. Een stormloop op de nieuwe extensie zal ook niet plaatsvinden, omdat de eigenaren van de equivalente tweedeleveldomeinen allereerst het recht hebben om de .uk-variant te registreren.

Lees verder

Nieuw-Zeelandse hostingprovider 24/7 Hosting met de noorderzon vertrokken

23 mei, 2014 (22:54)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

De Nieuw-Zeelandse budgethostingprovider 24/7 Hosting heeft haar klanten plotsklaps in de steek gelaten. In de afgelopen weken is onder meer het 0800-telefoonnummer geannuleerd, en heeft het bedrijf, dat aan meer dan 6,000 websites onderdak biedt, klanten de toegang tot belangrijke dienstonderdelen ontzegd.

24/7 Hosting

Dat schrijft de Web Hosting Industry Review (WHIR) vandaag op basis van een bericht van de lokale nieuwszender 3News. Klanten zijn door de hoster nergens over geïnformeerd, vangen bot bij hun pogingen om contact op te nemen, en merken dat langzaamaan steeds meer websites op zwart gaan.

Lees verder

Telecompaper: 10% Nederlanders heeft domeinnaam, 6% neemt webhosting af

20 mei, 2014 (17:10)
Rob (Hosting in Nederland)
0 reacties

Uit onderzoek van Telecompaper blijkt dat 13% van de 30.000 respondenten tegenwoordig een eigen website heeft, 10% eigenaar is van een domeinnaam, en 6% een webhostingpakket afneemt. Gemiddeld nemen klanten van XS4ALL en Vodafone de meeste extra online diensten af, ten opzichte van andere providers.

Dat schrijft Telecompaper vandaag in een samenvattend nieuwsbericht. Het bedrijf onderzocht welke online diensten Nederlandse huishoudens naast hun internetverbinding nog meer afnemen, en schakelde hiervoor het eigen Consumer Panel in. Vooral online muziekdiensten bleken in populariteit te zijn gestegen, van omgerekend 800.000 consumenten vorig jaar tot 910.000 in het eerste kwartaal van 2014.

Lees verder

Na debacle Hostdeal.eu start eigenaar direct nieuw hostingbedrijf

20 mei, 2014 (10:30)
Rob (Hosting in Nederland)
10 reacties

In de Facebookgroep van Hostdeal.eu-gedupeerden is een sterk gerucht opgedoken dat de voormalig eigenaar van het recent gestaakte hostingbedrijf alweer een nieuwe entiteit heeft opgestart, VPS Markt genaamd. Wederom wordt gebruik gemaakt van een virtueel adres en is het bedrijf enkel in het Verenigd Koninkrijk als zodanig ingeschreven, maar richt het zich op de Nederlandstalige markt.

VPS Markt

Uit het bedrijfsregister van Companies House blijkt dat VPS Markt Limited op 7 mei jl. is opgericht, een dag nadat duidelijk werd dat de activiteiten van Hostdeal.eu gestaakt zouden worden. Op 18 mei werd de (voormalig) eigenaar van Hostdeal.eu als directeur aangesteld, maar 2 dagen later werd dit alweer ingetrokken. Sinds vandaag staat het bedrijf officieel op naam van ene "Sam Dodds".

Update (12:51): In een bericht afkomstig van VPS Markt, dat ons zowel via anonieme bron als in een reactie onderaan dit bericht bereikte, wordt beweerd dat de voormalig eigenaar van Hostdeal.eu mede-directeur was bij VPS Markt, maar vanwege zijn "gevaar [...] voor zowel de reputatie van VPS Markt als de dagdagelijkse werking hiervan" uit zijn functie is ontzet. Het bedrijf zou nu geleid worden door de eerder genoemde Sam Dodds.

Volgens de anonieme bron beweert VPS Markt — dat zich in een telefonisch interview met De Stentor voordoet als multi-national met kantoren in Engeland, België en binnenkort ook Nederland — in ruil voor aandelen een aantal servers van Hostdeal.eu te hebben overgenomen. Aan een inschrijving bij de Kamer van Koophandel zou "worden gewerkt".

Gezien de vergelijkbare opzet van de twee bedrijven, en de moeite die gedaan is om de bedrijfsidentiteit verborgen te houden, komt dit verhaal over als pure fictie.

Oud-klanten van het opgeheven Hostdeal.eu beraden zich nog altijd op (juridische) acties.

Lees verder

« Oudere berichten
RSS feed
Over deze blog

Op dit weblog schrijven we regelmatig over nieuws en trends rondom (web)hosting, website-ontwikkeling en technologie.

Archief
Bijdrage leveren?

We verwelkomen bijdragen van gast-auteurs. Heb je een voorstel? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.