Wat is PHP?

29 juni, 2014
Vragen & antwoorden
PHP

PHP is een populaire scriptingtaal die specifiek ontwikkeld werd voor het creëren van dynamische webpagina's. Het is momenteel één van de meest toegepaste en breedst ondersteunde programmeertalen op het internet. Onder meer WordPress, Joomla! en Magento zijn in de PHP-taal geschreven.

Enkele voordelen van PHP ten opzichte van andere scriptingtalen zijn dat het zich relatief eenvoudig laat aanleren, door vrijwel alle hostingproviders ondersteund wordt, en zich makkelijk laat mengen met HTML-code. Ondersteuning voor de eveneens populaire MySQL-databasesoftware is ingebouwd.

PHP-code wordt, meestal in opdracht van de webserver, op een computersysteem uitgevoerd door een interpreter, een softwareprogramma dat de code voor verwerking omzet naar machinetaal, laat uitvoeren, en het resultaat uiteindelijk terugstuurt naar de webserver.

De afkorting "PHP" stond in eerste instantie voor Personal Home Page, maar nu het een complexere en breder toepasbare programmeertaal is, leest men het als PHP: Hypertext Preprocessor. PHP is platformonafhankelijke open-source software, doorontwikkeld en gedocumenteerd door The PHP Group.