Wat is MySQL?

29 juni, 2014
Vragen & antwoorden
MySQL

MySQL is een open-source managementsysteem voor relationele databases. Het biedt met name ondersteuning voor het opvragen, toevoegen, wijzigen en verwijderen van gestructureerd opgeslagen gegevens, en maakt daarbij gebruik van SQL (Structured Query Language) om deze gegevens te verwerken.

Het in 1995 voor het eerst verschenen MySQL wordt veelal gebruikt in combinatie met de scriptingtaal PHP, dat ingebouwde ondersteuning biedt voor interactie met MySQL-databases. Onder meer WordPress, Magento, phpBB, Drupal en Joomla! maken standaard gebruik van zowel PHP als MySQL.

MySQL, sinds 2009 eigendom van Oracle, wordt vanwege de populareit door vrijwel iedere hostingprovider in webhosting-pakketten ondersteund.