Wat is Installatron?

Vragen & antwoorden
Webhosting, CMS, Installatron

Installatron is een softwarepakket of dienst-op-afstand waarmee met één klik eenvoudig een webapplicatie zoals een contentmanagementsysteem, forum of blog op een webhostingpakket of server kan worden geïnstalleerd. Onder meer WordPress en Joomla! kunnen zo moeiteloos worden opgezet.

Veel hostingproviders hebben Installatron geïntegreerd met het controlepaneel, waardoor klanten vanuit dat paneel eenvoudig dergelijke software kunnen installeren. Heeft een provider deze mogelijkheid niet, dan biedt Installatron ook een gratis Remote-dienst aan, waarmee software via FTP of SSH van afstand naar een hostingpakket gekopiëerd kan worden. Installatron zorgt bovendien voor regelmatige updates van de geïnstalleerde software.