Wat is een serveradres?

12 augustus, 2014
Vragen & antwoorden
Webhosting, Servers, FTP

Een serveradres (Engels: server address) is het IP-adres (bv. 84.22.98.212) van een server, of een domeinnaam (bv. ftp.hostinginnederland.nl) die via DNS gekoppeld is aan dat IP-adres. Aan de hand daarvan kan een verbinding met de server worden opgezet, bijvoorbeeld om bestanden te verzenden via FTP.

Bij webhosting worden de benodigde serveradressen, inclusief de bijbehorende inloggegevens, doorgaans na bestelling via post of e-mail naar de klant verzonden. Met deze gegevens is het, in combinatie met software zoals een FTP- of e-mailprogramma, mogelijk om op de server in te loggen.

Lukt het niet om een verbinding te maken met de server, vraag dan de hosting- of internetprovider om het gebruikte serveradres te controleren.