Wat betekent "Apache is functioning normally"?

22 augustus, 2014
Vragen & antwoorden
DirectAdmin, Apache

De melding "Apache is functioning normally" is afkomstig van een door het DirectAdmin-controlepaneel gegenereerde pagina die aangeeft dat de Apache HTTP Server normaal functioneert. Dit is een standaardpagina die meestal tevoorschijn komt wanneer het IP-adres van de webserver in de adresbalk van een web browser wordt ingevoerd. Omdat er in dat geval geen domeinnaam is opgegeven, kan Apache geen bijpassende website (virtual host) vinden.

Wanneer wel een domeinnaam is gebruikt, en deze melding verschijnt, dan is DirectAdmin of Apache mogelijk niet (juist) geconfigureerd om een website voor de betreffende domeinnaam te serveren. De webserver valt in dat geval terug op de standaard (default) host, en in het geval van een hostingomgeving met het DirectAdmin-controlepaneel is dat een pagina die de melding "Apache is functioning normally" weergeeft.

Een andere mogelijkheid is dat de DNS-instellingen voor de domeinnaam niet goed staan. Het A-record bevat dan meestal een verkeerd IP-adres.