"Er is een probleem met het beveiligingscertificaat van deze website"

26 augustus, 2014
Vragen & antwoorden
Beveiliging, Webhosting, SSL, TLS

De waarschuwing dat er een probleem is met het beveiligingscertificaat van een website, kan door een web browser zoals Internet Explorer gegeven worden op het moment dat een beveiligde verbinding met de website niet succesvol kan worden opgezet. Dit kan betekenen dat het certificaat niet juist geconfigureerd is, of dat het niet ondertekend is door een erkende certificaatautoriteit. De browser kan dan niet garanderen dat gegevens veilig zijn.

Het is ook mogelijk dat het SSL-certificaat, dat slechts een beperkte geldigheid heeft, verlopen is, en de eigenaar vergeten is om een nieuwe te installeren.

Daarnaast besluiten sommige website-eigenaren om hun beveiligingscertificaat zelf te ondertekenen. Dat betekent niet per definitie dat een verbinding onveilig is, maar aangezien een web browser dit niet bij een centrale autoriteit kan verifiëren, wordt ook in zo'n geval een waarschuwing gegeven.